Søndagsmatiné med akustisk folk/blues - Tom Luthar - på Nordjyllands Mediecenter

04.nov2012
Tidspunkt: 16:00

Roots and Blues
Oplev den anerkendte bluesartist, Tim Lothar, akustisk folk/blues artist fra Frederikshavn, når han spiller og fortæller om historien bag sine sange.

Tim har modtaget to awards (Årets Danske Blues Navn 2008 - Bedste Danske Blues Album 2009), har udgivet 3 anmelderroste cder og turneret 14 lande. Tim Lothar er en anerkendt kunstner i bluesgenren, blandt andet for at tilføre bluesmusikken fornyelse.

Mange af sangene på Tims næste udgivelse (som udgives i april/maj 2012) handler om hans oplevelser på rejser omkring i Europa. I udlandet har Tim Lothar blandt andet repræsenteret Danmark i European Blues Challenge i Berlin, 2011, og ved Baltic Blues Challenge i 2010.

Om Tim Lothar
For syv år siden begyndte Tim Lothar at dyrke sangen og den akustiske bluesguitar for at udforske den klassiske amerikanske Delta Blues. Med indiskutabelt talent og stor musikalitet startede Tim en helt ny karriere som solist, og kunne efter få år udsende en af de mest anmelder-roste danske blues-CD'er.

På sine hidtil 3 udgivelser udforsker Tim Lothar Blues'en, men han udfordrer den også med egne stærke sange og dybt personlige fortolkninger af de gamle bluesklassikere. Det har fået flotte ord med på vejen både fra dansk og udenlandsk presse, blandt andet:
'En guitarist med Blues i blodet'
'En ny europæisk blueskunstner af klasse'
'En CD, der skal stå i den akustiske blues-samling lige op ad de store - de helt store'

I denne komet-karriere har han nået at optræde i 14 lande og stået på mange internationale festivalscener indenfor hans genre. I 2008 modtog han den prestigefyldte award "Årets Danske Blues Navn" ved Copenhagen Blues Festival. Året efter modtog han "Bedste Danske Blues Album" ved Danish Music Awards - den danske "grammy".

I bluesmiljøet i Europa er Tim kendt som en af de få der er i stand til at gøre denne genre tidløs og vedkommende. Hans stemme, guitarspil, blandet med hans fortællinger om musikken giver publikum en stor oplevelse hver gang.

Det engelske magasin, 'Blues Matters', skrev bl.a. om cd'en: 'Tim Lothars egne sange er så gode, at man er nødt til at læse CD-noterne for at finde ud af, om en sang er hans egen, eller endnu en af blueslegenderne Sleepy John Estes eller Charley Patton'.

Læs meget mere om Tim Lothar på: www.timlothar.com

http://www.timlothar.com/


Udskrevet fra: http://www.hotel-medi.dk/arrangementer/vis/artikel/soendagsmatine-med-akustisk-folkblues-tom-luthar-paa-nordjyllands-mediecenter/ Udskrevet kl. 05:16 - torsdag d. 24. april 2014